Bereiding: Stap 1: Snijd de tonijn in kleine blokjes. Stap 2: Snijd de rode ui zeer fijn. Stap 3: Rooster de sesamzaadjes op laag vuur ( ze verbranden vrij snel). Stap 4: Marineer de tonijnblokjes met Umami-soja-saus (niet teveel, kan achteraf ook nog worden toegevoegd afhankelijk naar smaak). Stap 5: Meng de rode ui door de tonijnblokjes. Stap 6 : Leg de tonijnblokjes ( evt. in een vorm) op een bord en garneer deze met de geroosterde sesamzaadjes. Stap 7: Om het gerecht af te maken, leg je een beetje zeewiersalade en de wasabi mayonaise (apart van elkaar ) op het bord. Eet Smakelijk !
Tonijntartaar Umami (4 personen) Benodigdheden: Umami-soja-saus 400 gram verse tonijn ( sashimi kwaliteit) 1 kleine rode ui 4 eetlepels sesamzaadjes Bakje zeewiersalade (ook wel wakame salade genoemd) 200 gr. Wasabi mayonaise